OMNIA MEA MECUM PORTO

383. Baisi mada


Gruodžio 21 d. trumpiausia kalendorinė diena dar pažymima ir kaip neskoningo kalėdinio megztinio diena (Ugly Christmas Sweater Day).
Šventė išpopuliarėjo kino filmų „Vienas namuose“ ir „Bridžitos Džouns dienoraštis“ dėka. Aišku, JAV. Žodžiu, tą dieną į darbą reikia eiti „pasipuošus“ juokingiausiu ir baisiausiu savo megztiniu, papuoštu eglutėm briedžiais, blizgučiais ir kitokiais niekais.
Bjauriais kalėdiniais megztiniais tradiciškai vadinami kalėdinių spalvų (raudonos, žalios, baltos) megztiniai su privalomais aplikacijų motyvais: briedžiais raudonomis nosimis, sniego seniais su morkomis vietoj nosių, skarotomis eglutėmis, gauruotomis meškutėmis, snaigėmis, zylėmis, kalėdiniais tortais, prakartėlėmis ir Kalėdų seniais. Į madą" jie masiškai grįžo maždaug 2011-aisiais ir tapo šventinio laikotarpio atributu. Per kelerius metus tokių vienkartinių kalėdinių megztinių paklausa išaugo 450 proc. Europoje „baisūs kalėdiniai“ įsibrovė į aukštąją madą ir tapo rafinuotesni. Kai kuriose šalyse jie derinami su nacionaliniais raštuotais megztais motyvais. Mūsų poniutės tiesiog susiranda blizgučius ant pilvo pvz. „DG“, „LOVE“.
P.S.
„Kai užaugsiu, būsiu graži, kaip ta pabučiuota varlė," - sakė viena 3 metukų klasikė. O ten - daug vilčių princesėms teikianti parduotuvė. 2009 m. Amerikoje į ligonines vienu metu užsikrėtę salmonelioze pateko kelios dešimtys vaikų. Visi jie buvo ką tik pažiūrėję naują animacinį filmuką „Princesė ir Varlius". 

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

 

puslapio peržiūrų skaičius