OMNIA MEA MECUM PORTO

380. Už 35 karves



„Džiaugiuosi, kad pasauly yra žmonių, kurie turi drąsos nesikeisti,“

- sakė žinomas virtuvės šefas, keliautojas, publicistas Antony Burdain‘as. Jis kalbėjo apie kavinių šeimininkus ir šefus, nesivaikančius madų ir įnoringų gurmanų skonių, skanų valgį gaminančių taip, kaip visada, kaip seniau gamino jų tėvai. Jis turėjo galvoje virtuvės guru saugančius Jūsų vaikystės prisiminimus. Prisiminimus apie restoraną, kur Jus pirmą kartą atsivedė tėtis, o Jūs po kurio laiko atsivesite savo dukrą ir įtikinsite ją, kad pavyzdžiui pyragaičiai ar spurgos ir kava su pienu ten patys skaniausi pasaulyje.

Vokietijoje yra apie 20 000 pilių ir jų griuvėsių. Ir galbūt kažkam tai įprasta, tačiau prieš tokius žmones, reikėtų nusilenkti žemiau diržo, žemiau stalo ir kėdės po juo. Berlyno gyventojas Lui Ravene už 300 auksinių markių nusipirko Reichsburgo – Kochemo pilies griuvėsius ir padarė TAI.
1689 m. sugriauta pilis po 200 metų buvo atstatyta per 9 metus. Lui Ravene nurodymu Rytinėje pusėje esančio pagrindinio bokšto sieną puošia didžiulis Vilniaus miesto herbas - Šv. Kristoforo mozaikos pano. Pilyje, tarp visų Bavarijos, Dalmatijos, Kroatijos, Kastilijos, Aragono ir kitų garbingų herbų, pavyko rasti ir Lietuvos herbą, tiesa, Senovės Romos Imperijos rekonstruoto žemėlapio kopijoje Lietuvos net ir kontūro nėra.

Pilyje pasakoja, kad pilna kario ekipuotė su arkliu buvo verta 35 karvių. Didžiausias karžygys, gyvenęs Insbruke, buvo 2,38 metrų ūgio, tiesa, prie vartų stovintys geležiniai kareivėliai" - gerokai, gerokai mažesni.
P.S. O jeigu apačioje Kochemo miestelyje kur kavinėje stabtelsite Moselio vyno paragauti ir vikrus padavėjas prie vyno „paslaugiai" atneš ir mineralinio vandens butelį, geriau jo neatidarykite. Tas vandens butelis, ne šiaip sau. Jis gali kainuoti trigubai brangiau, nei pats vynas...


0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

 

puslapio peržiūrų skaičius