OMNIA MEA MECUM PORTO

373. Nusirašinėti reikia tik juodu...


2018 m. birželio 2 d. visiems Lietuvos abiturientams privalomą lietuvių kalbos ir literatūros brandos egzaminą laikė daugiau kaip 30,5 tūkst. abiturientų.
Vieni laikė mokyklinį, kiti – valstybinį lietuvių kalbos ir literatūros brandos egzaminą. Per egzaminą mokiniams buvo sudarytos sąlygos pasinaudoti ne tik žodynais, bet ir privalomų programinių autorių kūriniais, pateiktais elektroniniu formatu.
7 mokiniai galėjo naudotis 1 kompiuteriu. Mokinys  kompiuteriu galėjo naudotis vieną kartą ne ilgiau kaip 20 minučių, arba du kartus ne ilgiau kaip po 10 minučių. Naudotis kompiuteriu mokiniai galėjo pradėti praėjus valandai nuo egzamino pradžios.
„Nuo 2018 m. palaipsniui bus pereinama prie skenuotų mokinių darbų kopijų vertinimo elektroniniu būdu. Siekiant aukštos mokinių darbų kopijų kokybės egzamine, dabar reikia naudotis tik juodos spalvos tušinuku." 
Mokykliniame egzamine mokiniai galėjo samprotauti temomis: „Ar žmogus yra savo likimo kalvis?" (M. K. Sarbievijus, V. Mykolaitis-Putinas) ir „Kas savam krašte geriau nei svetur?" (A. Mickevičius, A. Škėma). Literatūrinio rašinio temos: Istorinės asmenybės literatūros kūriniuose" (J. Radvanas, V. Krėvė) ir Požiūris į gimtąją kalbą literatūros kūriniuose" (M. Daukša, J. Marcinkevičius). Vertinant egzaminą „atsisakyta sąvokos „išskirtiniai gebėjimai“, originalumo reikalavimo“.
Apie mobilius telefonus ir planšetes nieko nepraneša. Keista, kad iš viso dar rašyti reikia... 
2018 m. Alžyre, laikant valstybinius egzaminus, visoje šalyje buvo visai išjungtas internetas! Ir laidinis, ir bevielis internetas buvo išjungiamas likus 1 valandai iki egzamino pradžios. Facebook'as buvo išjungtas visam egzaminų laikotarpiui. Internetą per egzaminus išjungia Indijoje, Irake, Etiopijoje ir Uzbekistane.

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

 

puslapio peržiūrų skaičius