OMNIA MEA MECUM PORTO

391. Neimk į galvą...



Sako, kad apie 60 procentų žmogaus smegenų sudaro riebalai.
Vadinasi - joms irgi reikia valgyti... Nieko bloga, o ir gera nenorėjau pasakyti tiems dietų besilaikantiems ir tvirtinantiems, jog suvalgyti reikia tiek, kiek telpa į vieną saują. Kiti gi,  teigia – į dvi… Vienas gerai įdegęs vyrukas iš Teksaso pasakojo, kad jį mama mokė, jog „nereikia pradėti kramtyti daikto, didesnio už tavo galvą…“
Pelės galvoja kitaip. Jeigu telpa nosis – vadinasi galima. Spragtuką" pamenate?... 
Kartą Vilniaus „Niujorko daugiaaukštyje", na, studentiškame bendrabutyje Saulėtekio gale, vidurnaktį, plieskiant pilnačiai, nuo keisto triukšmo prabudęs, stebėjau, kaip vienas mažas, guvus peliukas, pasišokėjęs visomis keturiomis savo kojytėmis, griūdamas, kildamas ir vėl bandydamas, stengėsi atidaryti 1000 kartų už jį didesnes ir šiaip jau sunkiai varstomas bendrabučio spintos duris. Sūrio ten nebuvo, tik pusė galvutės svogūno ir gabalėlis rūkytų lašinių. Beje, sūris pelėms visai ne delikatesas. Tiesiog, maistas kaip duona, dešra ar  porolonas, bei visa kita rutina. Nežinau, kodėl vokiečiai savo mylimąsias mažybiškai vadina ne zuikeliais", „kačiukais" ar gėlelėmis", o dažniausiai - „pelytėmis".
– Mane pelės jau pasveikino..., – Laimingų Naujų, „mikimauzų“ metų palinkėjęs, kapotą pakėlęs, rodo kaimynas. Ne oda, tik popierius impregnuotas. Įvykis ne draudiminis, į auto saloną jau skambino. Ir verkti, ir juoktis žmogui norisi, bet vis tiek nesupranta, kodėl iš viso kiemo mašinų tos kvailos pelės pasirinko jo ekologišką, naujutėlį, dar kvepiantį toyotišką hibridą.



0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

 

puslapio peržiūrų skaičius