OMNIA MEA MECUM PORTO

356. Kad ateities kartos manytų mus išprotėjus...



Žodžiu, Amerikos dar nebuvo.

Niujorko vietoje bebrai dar ramiai sau statė užtvankas, Kolumbas dar tik ruošėsi „pakeliauti", o ji jau švytėjo. Ji jau buvo. Kaip sako istorikai
 - už savo turtus ji ir turi būti dėkinga keliautojui.
Ne tik jis, bet Amerigo'as Vespucci's ir Ferdinand'as Magellan'as iš čia pradėjo savo atradimų keliones. 
Kai 1561 m. Madridas tapo Ispanijos sostine, o „Sevilija buvo ir išliko pasaulio sostine“, - sakė amžininkai.
Ant Jūsų šaldytuvo turi atsirasti Sevilijos Chiralda megnetukas. Visą XV amžių, 100 metų tverta didžiausia pasaulio gotikinė katedra, statyta taip, kad „ateities kartos pamatytų mus išprotėjus", verta to.  Ten besiilsinčio Kolumbo skulptūra, kaip ir priklauso, populiaresnė už karalių, o daugiau kaip pusę tūkstančio garsių paveikslų greitai apžiūrėti nepavyks. Galima ten aukštai užlipti ir apsidairyti.
Vėliau Sevilija tapo rūkorių sostine. Nepamiršę Kolumbo parvežtų „gėrybių", Sevilijoje XVIII amžiuje įsikūrė visame pasaulyje garsus tabako fabrikas - didžiausias dabdavys Ispanijoje. Jame dirbo ne tik 3000 žmonių, jame dirbo garsioji Karmen - Bizet operos herojė. 

Seviliją aplankyti reikia po Velykų. Tris savaites tada karaliauja flamenko, penkias dienas trunkantis gėrimas, šokimas, dainavimas, bulių kautynės baigiasi didžiuoju arklių ir karietų paradu. Tik rimti ir teisingi miestai išlaikė tokią istorinę transporto rūšį.




0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

 

puslapio peržiūrų skaičius