OMNIA MEA MECUM PORTO

348. Kairę... kairę...



Kovo 23 d. Vyrų solidarumo... ir Vienodų kojinių diena.
Vienodų – reiškia vienodų, tokių pačių - dviejų dešinių, arba dviejų kairių kojinių avėjimo diena. Nesiskiria? O tai jau reikia sakyti gamintojui, arba senelei, kad ant kiekvienos kojinės užrašytų – „Kairė“ arba „Dešinė“... O iki XIX a. pradžios ir batai visi vienodi, vienai kojai siuvami buvo. Kalčiausia žinoma skalbyklė, bet jos gimtadienis tik kitą savaitę. Užvakar buvo „Skirtingų kojinių diena“. Tiesa, skirtingos poros kojinės visame pasaulyje yra tapusios tolerancijos simboliu žmonėms su Dauno sindromu. Tad tą dieną nereikia nieko kito, kaip tik palaikymo, o su skirtingomis kojinių poromis tai gali padaryti kiekvienas! 
O mano draugas studijų laikais, kai dar jokių palaikymo akcijų niekas ir nesapnavo, skirtingas kojines nešiojo dažnai. Nusipirkdavo jis „savaitėlę“ mėlynų ir tokią pačią „seriją“ raudonų kojinių. Tuomet jas visas specialiai sumaišydavo – vieną mėlyną, vieną raudoną. Taip ir nešiojo – vieną tokią, kitą tokią. O... kiek panelių jį kalbino ir pamokinti bandė... Jis, neva išsigandęs ir rimtai pasižiūrėjęs į savo kojas, kiekvienai panelei kantriai ir gražiai, dalykiškai su šypsena paaiškindavo – „Viskas gerai, šiandien pirmadienis, reiškia - kairė kojinė raudona, dešinė – mėlyna. Neporinėmis savaitės dienomis – kairė raudona, porinėmis dešinė. Ir atvirkščiai...“
O dar... Kovo 23 d. 1891 m. Anglijoje buvo pirmą kartą panaudotas futbolo vartų tinklas.
JAV gegužės 7 d. pažymima nacionalinė pamestos kojinės diena. Nesvarbu kaip skalbiate, vidutiniškai kartą per mėnesį viena tokia nelaboji kojinė ima ir pradingsta.  Kiek pavargę, paieškoję dedame vienišą į skalbinių dėžę ar kur giliau, tikėdamiesi kad ta antroji  rasis neieškant. Tai štai per tą nacionalinę vienišų kojinių dieną reikia sukaupti valią surinkti ir išmesti vienišas kojinaites.
Linkėjimai tau, Laimi...


0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

 

puslapio peržiūrų skaičius