OMNIA MEA MECUM PORTO

84. Kas nebijo būti juokingas? / Who is not afraid to be funny?




Mūsų mokyklos direktorius buvo kietas.
        Toks labai didelis, labai storas, ir dar labiau linksmas žmogus. Na, kokių linksmų plaučių turi būti „šulės“ direktorius, kad atvažiuotų į pamokas tokiu mažu sulankstomu dviratuku „Desna“. To dviratuko ratai regis, tuoj – tuoj ims ir sprogs nuo didžiulio žmogaus svorio, o jis dėl to ne tik nepergyveno, o tik dar labiau linksminosi. Atrodė, kad  ratams sprogus, ir dviračiui sulūžus, jam nieko nenutiks. Jis nė nenukritęs tiesiog atsistos ir nueis toliau, peržengęs ir nė nepastebėjęs to sulūžusio dviratuko. Juoktis niekas nedrįso. Pabandytų...
Jei ką pagriebdavo mokyklos kieme besimušant - mokykloje muštis nevalia - paimdavo viena ranka vieną peštuką, kita – kitą. Ramiai pakeldavo abu, pakratydavo. Ir kad suriks – „nagi, taikytis!“ Visi žinojo, kad jeigu nesitaikysi ir neapsikabinsi priešininko, tuoj pat ore, dar nenusileidęs ant žemės, susidursi su priešininku „kaktomuša“... Štai ką iš tikrųjų reiškia  tas žodis.
– Na, kas čia pas jus, matematika?“– užsukęs į klasę ir pamatęs skaičius lentoje, suokalbiškai mirktelėjęs, paklausdavo. – Kuris čia pirmūnas, tu? – Kiek bus 5+5? Dešimt? Nagi duokš abiejų rankų pirštus. Kiek ant rankų pirštų – dešimt? Paskaičiuokim – 1, 2, 3, 4, 5, – pats lenkdavo pirmūno pirštus direktorius, – o dabar kitos rankos, iš kitos pusės – 10, 9, 8, 7, 6... Penki ir šeši – kiek? Kitą kartą, jei bandydavom sakyti – vienuolika, vėl likdavom nemokšos, nes pirštus visuomet lenkė direktorius.
Linksmiausia su juo būdavo žaisti „Tip Top‘ais“. Pamenate, tai toks žaidimas, kai sustoję kelių žingsnių atstumu, priešininkai paeiliui deda pėdą už pėdos... Laimi tas, kai nelieka pėdos atstumo ir užminama priešininkui ant kojos. Direktorius visada laimėdavo, visada užmindavo. Nestipriai... Ir visada juokingai. Jis nebijojo būti juokingas.
Kitą tokių linksmų plaučių pedagogą sutikau Universitete. Tai buvo profesorius Alfredas Bumblauskas.

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

 

puslapio peržiūrų skaičius