OMNIA MEA MECUM PORTO

350. Eu...


Švedijoje judėjimo „#Me Too“ atgarsiai.

Griežtinamos bausmės už seksualinį priekabiavimą. „Turi būti aiškus abipusis sutikimas seksualiniams veiksmams“ – pasakė Švedijos premjeras. Baudžiamajame kodekse atsirado du nauji terminai: „Neatsargus išprievartavimas“ ir „Neatsargus seksualinis pasinaudojimas kitu asmeniu“. Tai bus taikoma situacijoms, kai "vienas turėjo suprasti, kad kitas nesutiko, nors aiškiai to ir nepasakė". Už tai gresia kalėjimas iki 4 metų, – 2018 03 19 pranešė Lietuvos radijas. Šis įstatymas, kuris įsigaliojo nuo liepos 1 dienos, turėtų būti taikomas ir sutuoktiniams.
Teisės ekspertai aiškinasi – kur riba. Ar sutartį reikės pasirašyti, ar kaip musulmonams norintiems išsiskirti – užteks trijų SMS žinučių?...
Sena patarlė teigia - Jeigu moteris „ne“ sako vieną kartą – vadinasi, ji dvejoja. Jeigu du – derasi.“ Ar pamenate - kuo skiriasi moteris ir diplomatas?... Jeigu, moteris sako "Ne", tai reiškia "Galbūt", jeigu moteris sako "Galbūt", vadinasi - ji sako "Taip". O, jeigu moteris sako "Taip"? Tikra moteris "Taip" niekada nesako. Jeigu diplomatas sako "Taip", tai iš tiesų reiškia "Galbūt", jei diplomatas sako "Galbūt", iš tikrųjų tai reiškia "Ne". O jeigu diplomatas sako - "Ne"? Tuomet jis ne diplomatas.
Įsivaizduokim, teisėjas teisme klausia merginos:
- Ar tiesa, kad kai moterys sako "NE", iš tiesų reiškia "TAIP"?
- NA, NE...
- Toks "NE", reiškia "TAIP"?
- TAIP...
Švediškas įstatymas prajuokino daugelį, atsirado tūkstančiai komentatorių sakančių, kad dabar į miegamąjį reikės neštis sutartį,  o geriau juristą ar bent jau video kamerą...
Stebėjau, kaip du vaikinukai bandė nedrąsiai užkalbinti porą praeinančių merginų. Jokių krizenimų, blevyzgų, replikų ar švilptelėjimų. Girdėjau, kad Prancūzijoje už nepagarbų švilptelėjimą merginai pavymui, galima susilaukti 750 eurų baudos. Taigi, jokių švilptelėjimų, jokių „Alio, klausykite...“ ar „Ei, panelės...“ Nuskambėjo tik trumpas nedrąsus, neutralus, nekatrus, politkorektiškas:
- Eu... 

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

 

puslapio peržiūrų skaičius