OMNIA MEA MECUM PORTO

2. Sapnų gaudyklė / Dream catcher





Sako, kad voras kryžiuotis vakare voratinklį suvalgo, o iš ryto numezga naują.
Todėl nėra dviejų vienodų voratinklių. Manyčiau, kad, jei musė neatskrenda, tai gal kartais ir patingi. Buvo senolių, kurie voratinklį laikė sapnų gaudykle – na, tikriausiai, tokiu geru daiktu, labai reikalingu visiems... Seniau manyta, kad voratinklis šmėklas tamsoje sulaiko... Didžiojo maro metu vorus, apsigyvenusius namuose, laikė geru ženklu. Žmonės tikėjo, kad voratinklis gali sulaikyti maro kvėpavimą. Visi girdėjom – voras laimę neša...
Afrikoje sako, kad voro namas niekada nebus tvirtas...
O štai anglų mokslininkai pranešė, kad žmogus, miegodamas, per savo gyvenimą suvalgo 8 vorus. O tai tyrimas! Kas ir kiek laiko skaičiavo, nepranešė.
Po kelių metų vorai buvo reabilituoti. Biologas, vorų specialistas Billas Shearas patikino, kad žmonės yra tokie dideli, kad vorams jie – tik aplinkos dalis. Kaip koks akmuo ar medis. Žmogaus judėjimo, vibracijos tikrai užtenka vorui išgąsdinti. Vorų specialistas, B. Shearas tikina, kad tam, kad netyčia suvalgytumėte vorą, turi sutapti labai daug neįprastų aplinkybių. Na, nebent juos valgytume tyčia. Juk Kambodžoje, Kinijoje ir kai kuriose kitose Azijos valstybėse vorai – delikatesas.
Iš 500 gr. voro tinklo siūlo galima būtų ištempti siūlą, kuriuo būtų galima apjuosti Žemę.
Spalio 10 minima tarptautinė šokliavorių diena. Jos sumanytojai sugalvojo, kad žmonės per smarkiai ir visai be reikalo bijo vorų, todėl pasirinko mieliausią voriuką ir tą dieną paskyrė visų aštuonkojų propagavimui. 
Daug anksčiau buvo skelbta, kad žmogus per gyvenimą suvalgo 70 įvairiausių vabzdžių – bičių, musių, skruzdėlių, kirminų ir panašiai. Reikia dar tuos suskaičiuoti.


0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

 

puslapio peržiūrų skaičius